Na letošnji 8. Strateški konferenci elektrodistribucije Slovenije, ki je v organizaciji Gospodarskega interesnega združenja distribucije električne energije (GIZ DEE) potekala aprila v Novi Gorici, so udeleženci prisluhnili projektom, s katerimi elektrodistribucijska podjetja utirajo pot zelenemu dogovoru, ter razpravljali o aktualnih evropskih trajnostnih in razvojnih trendih in izzivih.

Na okrogli mizi o pričakovanjih in stališčih deležnikov glede trajnostnega razvoja elektrodistribucije je sodeloval tudi Mitja C. Fabjan, predsednik SDE. O zelenem prehodu se je pogovarjal s Tino Seršen, državno sekretarko na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, pristojno za področje energetike, Urošem Blažico, predsednikom Skupščine GIZ DEE, dr. Lučko Kajfež Bogataj, klimatologinjo, ter Boštjanom Jerončičem, predsednikom upravnega odbora GZS Severno Primorske gospodarske zbornice. Predsednik SDE je v razpravi izpostavil pomen zaposlenih in prenos znanja za uspešno izvedbo zelenega prehoda ter predstavil kadrovske izzive v energetskih podjetjih.

Na dogodku so se sicer poleg kadrovskega razvoja dotaknili tudi aktualnih tematik, kot so cene energentov, jedrska energija, tehnološki napredek v energetiki ter trajnostni načrti in prizadevanja.

Več o dogodku si lahko preberete na: https://www.giz-dee.si/Novice/ArticleID/65/8-strate%C5%A1ka-konferenca-elektrodistribucije-Slovenije