Spoštovane kolegice in kolegi!

Na 43. seji predsedstva RETUNSEE smo se dogovorili o DNEVU SOLIDARNOSTI IN AKCIJE v letu 2024 zato vam v prilogi pošiljamo plakat za nadaljnjo uporabo in sodelovanje.

Letošnja akcija je posvečena delavcem Turčije in bo v četrtek, 25. aprila 2024, na isti dan kot 12. zasedanje izvršnega odbora naše mreže v Istanbulu.

Letošnji slogan dneva solidarnosti je Boj za plačo, ki bo omogočala preživetje! Boj delavcev Turčije je tudi naš boj!

Z našo akcijo želimo poudariti veliko vlogo sindikatov. Delavci v Turčiji, tako kot vsi prijatelji v drugih državah, dobro vedo, da jih lahko le boj za njihove pravice pripelje do uresničitve njihovih ciljev. Zdrava pamet pravi, da lahko delavci izpolnijo svoje zahteve, če stopijo skupaj. Le skupno delovanje delavcev ima pozitivne rezultate v smislu gospodarskih, socialnih in političnih koristi.

Prosimo, da dan solidarnosti in akcije čim bolj promovirate na svojih spletnih straneh in straneh družbenih medijev z uporabo priloženega plakata. Z akcijo čimprej seznanite svoje člane. Plakat lahko tudi natisnete in se z njim fotografirate na svojih delovnih mestih in na sestankih sindikatov. Vljudno vas prosimo, da z nami delite svoje akcije, fotografije, objave,…pošljite na elektronski naslov vaše centrale info@sindikat-sde.si.

Predsednik RETUNSEE
Goran Takić